Winylowe forum
Jakub Szwedo 
Jakub Wujek
Almighty![]()
Last.fm: Jakub_Szwedo
Ulubiony zespół: Mogwai
RYM: Jakub_Szwedo
Okrzyknięty później nowym Bobem Dylanem (ale nie bójcie się, ma bardziej przyswajalny głos) piętnastoletni (!) Conor Oberst założył zespół. Bright Eyes to indie/folk z dużym potencjałem. Proste, szczere piosenki opierające się przede wszystkim na chwiejnym głosie Connora oraz gitarze klasycznej, jednak chętnie chłopaki sięgają po trąbki, klawisze, organy, akordeon itp. No i nie wolno pominąć emowaciowatego wyglądu wokalisty.
Z dwóch płyt które posiadam zdecydowanie najlepszą jest I'm Wide Awake, It's Morning, z którego pochodzi m.in. "First Day of My Life" ze słodziacznym teledyskiem, "Road To Joy" w którym została wykorzystana melodia Ody do Radości, oraz epickie "Poison Oak". Natomiast Lifted or The Story is in The Soil, Keep Your Ear To The Ground, które niewiele ustępuje młodszemu tworowi posiada proste, acz miłe "Lover I Don't Have to Love ".
Zachęcam wszystkich. Dla każdego coś dobrego - dziewczyny z forum będą się podkochiwały w Connorze, Mołsik razem z nim będzie płakał po obejrzanej Familiadzie, a reszta po prostu (mam nadzieję) doceni kunszt muzyczny ; )

ReneGad 
Redaktor
dziwny jestem![]()
Last.fm: IReneGadI
Ulubiony zespół: At The Drive-In
...no chyba nie Szwedo
/Dużo wnoszący do tematu i bardzo wartościowy post! Gratulacje!/ JS
/Dużo wnoszący do tematu i bardzo wartościowy post! Gratulacje!/ JS
Ostatnio zmieniony przez Jakub Szwedo 10 Maj 2010, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Nawigacja: Forum » Muzyka » Folk » Bright Eyes
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku